Top

Farro perlato (spelt) 500 g

  • Farro perlato (spelt)  500 g
4,95

Farro perlato


Farro (spelt) is een oude graansoort die een enorme opleving doormaakt en over de hele wereld bekend is. Het lijkt op tarwe en is van dezelfde familie als brood- en pastagraan. Omdat het een sterk graan is, groeit spelt in de bergen op koude kalkrijke grond. Het grootste productiegebied is Umbrië. Spelt (Latijn: triticum spelta) kan gebruikt worden als bijgerecht net als rijst of in de soep. Het houdt het midden tussen rijst en couscous. Vroeger in de Romeinse tijd werd het ook gebruikt om brood, pap, stoofschotels en pasta te maken.
Farro wordt traditioneel in gerechten voor feesten en festivals verwerkt, omdat men zegt dat het je gelukkig maakt. Misschien door de vele heilzame eigenschappen: meer eiwitten dan in linzen, veel voedingsvezels en samengestelde koolhydraten - men denkt dat het zelfs goed voor huid en haar is. 
Bekijk ook ons recept met spelt.