Top

Nieuws


Nieuwe pasta's!

We hebben twee verrukkelijke nieuwe pasta's in ons assortiment: foglie d'olivo en trofie alle castagne. De eerste heeft de vorm van olijfblaadjes, hele mooie pasta. De tweede is gemaakt van kastanjemeel, moet daarom wat langer koken dan normaal en heeft een licht zoetige smaak. Heerlijk met pesto!
Kijk snel in de winkel: https://www.italieoptafel.nl/c-80168/pasta-en-risottoWinterfair 2016 OverveenWe begonnen 2016 met een markt wel heel dicht bij huis. Door studenten van hogeschool Inholland Haarlem werd deze gezellige markt georganiseerd. En dat deden ze goed! Alleen het weer...maar daar konden zij niets aan doen. Het was helaas wat miezerig en somber weer. Dat weerhield waarschijnlijk toch mensen om naar de markt te komen. Maar gelukkig waren er toch diehards die de kou trotseerden. We hopen er toch weer wat nieuwe klanten bij te krijgen!Hoe was de Jaarmarkt Bloemendaal 2015?

Wederom erg gezellig. We waren bang dat het weer wat tegen zou zitten, maar dat viel wonder boven wonder mee. In de ochtend een beetje regen, in de middag prima marktweer met zelfs wat zon. Uiteraard kwamen de vast klanten langs, maar ook veel nieuwe klanten hebben we blij kunnen maken met onze producten. Door een heerlijke speltsalade te laten proeven werd onze spelt goed verkocht. Verder deden Limoncello, Calvi olijfolie en uiteraard pane carasau het goed. Wij staan er volgend jaar weer, hoor!De Jaarmarkt komt er weer aan!

Op zaterdag 5 september is het weer zo ver: de Jaarmarkt van Bloemendaal. Wij staan er natuurlijk ook weer en wel op onze gebruikelijke plek precies voor de kerk op het Kerkplein. Leuk als je langs komt!

Weer wat nieuws

Producten om nog even van te genieten in de zomer. Een heerlijke licht zoete moscato uit Le Marche. De wijn is een beetje mousserend en helemaal biologisch.

Ook nog een verfrissende Radler van Ichnusa. Beetje citroen, beetje bier en slechts 2% alcohol.
Nieuw in ons assortiment

De kerst komt er weer aan dus tijd om op zoek te gaan naar een leuk kerstcadeau. We hebben weer mooie pakketjes samengesteld. Neem een kijkje bij de kerstpakketten.

Ook een leuk idee is misschien onze wijnproeverij. Keuze uit 3 proeverijen: wit, rood of rood/wit. Een samenstelling van verschillende druiven, streken en producenten. Jouw smaak zit er vast tussen. Kijk eens bij de wijnproeverij.


  
Erg leuk op de Oogstmarkt

Op zondag 5 oktober stonden we op de Oogstmarkt in de kasteeltuin van slot Assumburg in Heemskerk. Wat een prachtige locatie met fonteinen, beelden en Versaille-achtige tuin. De tuinen trokken veel bezoekers op deze zonnige zondag, die graag van alles wilden proeven. Vooral de limoncello was in trek. Daar moeten we meer van mee nemen volgend jaar.
En wat zijn we blij met ons nieuwe doek achter de kraam. Nu zijn we nog duidelijker te herkennen, zowel van de voor- als de achterkant. Hopelijk brengt deze markt ons nog meer naamsbekendheid en enthousiaste klanten.

Jaarmarkt Bloemendaal 2014 was een succes

Al vroeg stonden we met onze kraam voor de kerk. De eerste koopjesjagers schuifelden voorbij en wat later kwamen de gezellige slenteraars. De truffelworst en vooral de truffelkaas deden het goed. Na het laten proeven van de pane carasau gingen ook veel mensen over stag. Net als vorig jaar! Nieuw in ons assortiment zijn de pesto's en tapenades die we goed hebben verkocht. Ook nu weer trok onze hop veel bekijks. Bij het afbreken van de kraam stonden zelfs mensen te wachten om hop of de grote witte hortensia's me te nemen. Onze volgende standplaats wordt de kasteeltuin van Assumburg in Heemskerk op zondag 5 oktober.


Zaterdag 6 september Jaarmarkt Bloemendaal

Wat is het jaar voorbij gevlogen! De Jaarmarkt in Bloemendaal komt er weer aan. Wij staan er weer, want het was vorig jaar erg gezellig. Dezelfde plek hebben we gelukkig kunnen krijgen. Voor de kerk, makkelijk te vinden dus. Er is weer van alles te koop en te proeven. Zou leuk zijn als je langs komt. 


Impressie Jaarmarkt Bloemendaal 2013

Wat was het een gezellige dag! Het weer zat mee en we stonden op een prachtige plek voor de kerk. Veel aanloop, veel verkocht en hopelijk weer nieuwe klanten erbij. De truffelworst, kweeperenmarmelade en pane carasau waren duidelijk favoriet. Deze markt is zeker voor herhaling vatbaar!


Zaterdag 7 september...


... staan we op de Jaarmarkt in Bloemendaal van 9 tot 17. We hebben te veel producten om alles te laten zien, maar een paar wijnen zijn zeker te proeven. Verder te koop citterino worst, piave kaas, olijfolie, pasta, risotto en nog veel meer. Ook leuke cadeaupakketten en zakjes gedroogde tomaten. Het wordt heerlijk weer om over de markt te slenteren. En bij elke aankoop krijg je een 10% kortingsvoucher te besteden in onze webwinkel. We bestaan namelijk al weer een jaar. Leuk als je bij ons langs komt!•• Calvi is binnen! Kijk snel bij Olie & Azijn en bij Olijven & Pesto ••

•• Binnenkort nieuwe producten van Calvi in ons assortiment. Naast de olijfolie, witte wijnazijn en tonijn die we nu hebben, krijgen we ook truffelolie, knoflookolie en olijventapenade. Houd de site in de gaten! ••Impressie NeighbourFood Market 2012

Zondag 16 december stonden we op de NeighbourFood Market op de Westergasfabriek. De eet- en drinkmarkt die eens per maand gehouden wordt. Dit keer was het natuurlijk helemaal in kerstsfeer.•• Wat leuk, onze heerlijke Secchi olijfolie wordt vermeld op de site van Ontdek Venetië. Zie http://www.ontdek-venetie.nl/italiaans-kado-idee.html ••Impressie van de Foodfair 2012 in Amsterdam


Pakket voor Rock against Cancer 12  juli 2012
 

Door loten te kopen tijdens dit evenement kon je van alles winnen, bijvoorbeeld dit leuke pakket van ons. Tevens steunde je daar mee het Inloophuis Kennemerland.