Top

Pane Carasau Spicchio 250 g

  • Pane Carasau Spicchio 250 g
3,50

Pane Carasau



Dit is flinterdun dubbelgebakken Sardijns brood.  Het brood is gemaakt van durumtarwemeel, gist, water, wat zout en besprenkeld met olijfolie. Het kan zo gegeten worden of je kan het breken om te dippen.
Op Sardinië ook wel muziekblad - carta da musica - genoemd, omdat de dunne vellen lijken op perkamentpapier waarop muziek wordt geschreven. Het bevat niet veel vocht en is daardoor lang houdbaar. Herders namen het vroeger mee op hun lange tochten met hun kuddes.
Wat ook een aanrader is: de bladen een halve minuut in het water leggen. Daarna even laten drogen, zodat ze zacht worden. Je kunt er nu bijv. salami, kaas en wat rucola op leggen, besprenkelen met olie en balsamico en vervolgens oprollen. Als je ze hard laat, zijn ze na opwarmen in de oven ook lekker bij een salade.